Tuesday, September 25, 2012

Ett dopp efter våran joggingtur

Ja Pepper vet att när vi har sprungit klart så kan vi simma efter pinnar en stund. Hur härligt som helst


Published with Blogger-droid v2.0.1

Saturday, September 22, 2012

Höstdagsjämning

Idag vaknar vi till helt underbart väder man skulle aldrig kunna tro att det är den 22:a  september . Min käre man hade varit uppe innan mig idag(!) vilket är väldigt ovanligt och satt på kaffe åt mig. Men sen vart han så trött så han somnade om igen. Härligt var det iallafall att vakna och kaffet är klart.

Idag är det Fallfestival här i Corvallis, jag gillar att gå dit, det är music, konst, viner från lokala vingårdar god mat och mycket folk. Det är bra för det är gratis så alla kan komma dit och njuta av det goda.






Corvallis Fall Festival Poster 2012                
         
Jag ska se om jag får låna Ns telefon och ta lite foton. Men först blir det en tur till Farmersmarket för att köpa äpplen och persikor.

Ha en bra dag alla

Monday, September 17, 2012

Planerar och drömmer

Åh, jag hade skrivit ett långt inlägg så försvann allt bara sådär, blä va sur jag blir

Iallafall, jag testar en gång till då.

Ja vi planerar,hoppas,funderar,drömmer om att flytta hem till Svedala. Jag är nog mer motiverad att flytta än Mr.N är men han är nyfiken på hur hans liv skulle se ut som en Svensson.
Men det är ju inte så himla lätt alltså för jag är ju arbetslös och Nick jobbar ju bara deltid för att kunna läsa upp några ämnen på community collage. Så vi har ju inte direkt obehindrat med pengar vilket man tydligen måste ha för att flytta till Sweden och speciellt om man vill ha med sig sina djur. Jag kommer inte att ha ett jobb där tills vi flyttar hem för det verkar näst intill omöjligt att hitta ett jobb om man inte redan är i Sverige. Så planen är väl att jag flyttar ett par månader innan N för att försöka hitta ett jobb så kommer han då.
Så det är ju inte bara att ge sig iväg.

Annat var det när jag flyttade hit för då hade jag varit ute och rest en del så jag bodde hos min pappa mellan resorna. Jag hade gjort mig av med alla möbler innan jag åkte till NZ. Så när det var dags att flytta till USA så var det bara att packa kläderna och ge sig iväg. Men jag drömmer  och hoppas att vi kan göra det vi drömmer om.


Men just nu så njuter jag av sensommaren i Oregon, det är alldeles lagom temperatur ute och jag är glad att det är just här vi bor just nu.


Vi njuter av varma dagar i våran park

Att ha stora familjemiddagar ute är ju inte helt fel det heller

Sunday, September 9, 2012

En helg i latmaskens tecken

Ja denna helg har vi inte gjort mycket. Mest fixat med grejjer här hemma. N gick och tittade på football, jag stanande hemma för jag har väldigt lite (om ens det) intresse för just den sporten.
Vädret har ändrats ganska drastiskt här, vilket är skönt tycker jag. Från alldeles för varmt till jeans och långtröjje väder, men i morgon kommer det att bli 31 grader igen. Men en liten smakbit på hösten fick vi iallafall.

Ibland får jag för mig att jag vill jogga och oftast håller den känslan i sig i max en vecka men nu har jag faktiskt joggat 3 ggr i veckan i nästan 3 månader och orkar jogga hela 30 minuter. Det låter inte så mycket för dom flesta men det är mer än jag har orkat innan.

Här har vi min vapendragare i vått och torrt, han säger aldrig nej till en springtur i skogen. 

Jag gillar att komma ut tidigt på morgonen när ingen annan är ute och medans det är någorlunda svalt
Nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta med vad vi gjort hela helgen, alltså inget. Jo jag ska även avancera mina stick kunskaper, jag ska försöka lära mig att sticka sockar och vräka i mig en mega stor popcorn skål.

Monday, September 3, 2012

Road trip med bilder

Nu är vi hemma igen efter våran lilla roadtrip till Crater Lake National Park i sydöstra Oregon. Det är väldigt skönt att va hemma igen efter att ha tältat i 3 nätter, att sova på en luftmadrass i skogen är kul,spännande och mysigt men ack va skön min säng är och att få duscha varje dag är inte fel det heller.

Solnedgång vid våran campingplats vid Diamond Lake

Vin ur pappersmugg är ett måste när man campar

Pepper njuter av kvällssolen

Vårat middagsbord, aningens rörigt kanske

Eldmästarinnan

Crater Lake

Crater Lake

Wizard Island i Crater Lake

Vattnet har en alldeles underbart blå färg


Vi fick en varm och solaig dag på stranden innan vi åkte hem igen

Vi är helt ensamna på hela stranden


Hobbit Beach Or är att rekomendera faktiskt