Wednesday, August 31, 2011

nedräkningen har börjat

Om 101 dar åker vi till Sweden. Åh tänk vad man kan längta efter ett kallt vintrigt Sverige. Jag ska stanna till 1:a mars och det ska bli jättekul och skönt att få komma hem och få va där ett tag. Älskade N kommer med i 3 veckor och det blir hans första svenska jul och det tycker jag är kul. Han kommer nog storkna när han ser vilken matkultur det är vid jul. Jag är lycklig att jag kan åka hem i 3 månader. På fredag ska vi iallafall campa och jag är väl ingen campare direkt men det ska bli kul och vi ska möta upp en kompis till mig. Här känns det lite som att hösten är här, det är ju helt otroligt va fort sommaren gick. Jag har insett att ju äldre man blir desto fortare känns det som att tiden går men det går alldeles för fort ibland.
Här är min fina ängla trumpet som jag bara fick 2 blommor på i år.

Friday, August 26, 2011

Fobier



Varje morgon jag går och hämtar cykeln för att åka till jobbet så möts jag av dom här små äckliga sakerna som inte borde få finnas. Man ser dom ju inte alltid så man går rakt in i deras nät.


Ja jag har spindelfobi, fast det har blivit bättre efter att jag började jobba med barn. Man vill ju inte smitta av sig sin rädsla. Just nu måste va spindeltider, dom är verkligen överallt.

Jag har såna där dosor man sätter i eluttaget som har som ett litet knäppande ljud och dom ska tydligen hålla spindlarna borta. Det funkar inte!

Sunday, August 21, 2011

Gamla minnen

Jag har letat och letat överallt efter mina foton från Nya Zealand och så va dom ju där jag la dom givetvis, bland dom andra gamla fotona. Fast alla bilder hittade jag tyvärr inte. Men här ska ni få se på några av dom. Dom är scannade så dom är lite gryniga.

Från min resa 2004


Här firar vi jul på Raglans surf paradis. Det kom ett busslass med turister, jag hade varit där en vecka redan och stannade ytterligare 2 veckor


Här har vi ägaren av surfskolan och 2 instruktörer



Här sitter jag i Picton och tittar på utsikten och väntar på färgan som ska ta mig till södra ön


Här i Nelson så mötte jag upp Nick,Nick (min man men det visste jag ju inte då) och en tysk tjej som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Vi ska ut på en 4 dagars vandring varav 2 av dagarna så paddlar vi kayak.


Ja här är då jag men min lilla rygga liftandes på väg till Dunedin. Det tog nog 2 timmar innan någon plockade upp oss. För nu är vi 2 (jag och Nick)


Här har vi slagit upp vårat tält, ja inte i trädet då ra men på stranden. Nick och kompisen Nick är det som sitter i trädet






Punakaiki eller Pancakerocks som det heter på engelska

Ja jag är väl inte världsbäst på att ta bilder men det är iallafall kul att ha minnen från en resa där jag träffade mannen i mitt liv. Vilken underbart land att åka till, underbara människor som alltid plockade upp oss och sedan bjöd med oss hem på middag dessutom. Vi liftade runt hela södra ön och delar av norra ön.

Jag hoppas att jag hittar fler bilder som jag kan dela med mig av.



Thursday, August 18, 2011

Lite si och så

Denna vecka har varit lite si och så.

Jag börjar med siet. (jag tror att si är dåligt, Eller?) Vi va utan Internet I 2 dar, shit liksom, vad göra nu? Sedan så la min mobil ihop så nu är jag utan mobil tills dom skickar en ny. ATT gubben ( Han som jobbar för mitt telefon bolag) sa att det tar inte så lång tid bara 6 till 10 dar. Bara!!! Herregud vet dom inte på ATT hur beroende man är av sina mobiler idag. Så det kommer att bli jobbigt, tur att vi fortfarande har hemtelefon iallafall.
Precis minuterna innan jag insåg att min mobil inte funkade längre så låste jag in nycklarna i bilen. Så det va bara att börja knata hemåt, som tur är så bor vi i en liten stad så det tog bara 40 minuter att gå hem.
Mitt jobb är annat än roligt just nu så jag letar febrilt efter annat och det mina vänner är inte det lättaste.

Så till sået.
En av mina allra bästa barndoms vänner fick en liten son i lördags. Han kom 6 veckor för tidigt. Men dom mår bra har jag hört, jag har själv inte pratat med dom än.
Jag har nog tror jag bestämt mig för att stanna i Sverige i nästan 3 månader så jag kan fira min födelsedag där också.
Min fina lillebror har nämligen lovat att laga mat på mitt kalas, han lagar världens bästa mat. Han jobbar som kock på spa hotellet i Strömstad.

Over and out från en nästan handikappad mobil lös virrig Julia


Monday, August 15, 2011

Klart!

Nu är huset äntligen färdig målat, åh vilken tid det tog och mycket energi kan jag lova. Hela veckan har det varit runt 30 grader så det har inte varit roligt direkt men bra vart det iallafall. Skönt att det är över. Jag tänkte lägga upp bilder men det verkar som om dom försvann ifrån datorn så det får bli en annan gång.

Nu är det nästa projekt som ska bli klart, vi började bygga ett förråd på baksidan som nästan är klart, det behöver ett par förnster och brädfodring på en sida så är det klart sedan. Sen behöver vi nog semester igen. Nej då men det vore skönt om dom där jäkla fönstrena kunde komma i innan vintern så man kan skuffa undan utemöblerna där i.

Jag har även börjat kolla på flygbiljetter till Sverige för jul, det är inte ofta jag längat efter jul i augusti men det finns ju en bra förklaring iallafall. Vart brukar ni köpa biljetter ifrån? En fråga till, är det någon som vet vilka avgifter bankerna i Sverige har om man vill överföra pengar till ett amerikanskt bank konto?

Ja extremt sugen på svenska havskräftor är man också, man ser nästan alla på facebook skriver om sina kräftskivor. Mums va gott, det är nog en av mina absoluta favorit rätter med västerbotten paj.



Bara för att få det att vattna ordentligt i munnen så lägger jag upp en bild på kräftor.

Friday, August 5, 2011

Im a busy bee

Va mycket man har att göra helt plötsligt när man jobbar 3 dar i veckan, helt otroligt. Vi ska nämligen måla om huset vi bor i, det har nog inte blivit målat på minst 10 år så det är en del skrapande att göra. Så eftersom vi inte behöver betala någon hyra så har jag inget emot att göra jobbet själv. Så in emellan måste jag ju också plocka lite blåbär, igår plockade jag 5 liter och jag hoppas att jag hinner plocka minst lika mycket igen.