Friday, November 28, 2008

Snart 1:a advent

Ja det blev visst ett litet uppehåll igen i mitt bloggande. Jag fattar inte vart tiden tar vägen, tänk va bra det hade varit om man kunde förlänga dygnet med 2-3 timmar eller något sånt.
Jag är nu äntligen frisk från förkylningen som orkade klamra sig fast i 3 veckor, usch va trött jag är på att va sjuk. Det kändes som att jag missade stora delar av November, pga att jag va sjuk och trött hela tiden, så det blev liksom inget gjort här hemma, så nu när energis börjar komma tillbaks så finns det en hel del att göra.
Igår var det ju Thanksgiving vilket känns i magen idag. Jag tror jag sprängde ut magsäcken till det dubbla 2 gånger igår, först med maten sen med alla goa pajer och cheescakar. Men det var en trevlig dag igår, vi spelade spel i några timmar och bara va, en del somnade (min man) visst mitt i spelet. Men det gör inget.

Idag så stor städar vi ( man blir av med lite kalorier på det sättet) huset och sätter upp dom få adventsljusstakarna vi har vi har också några stjärnor, det blir så mysigt tycker jag när man får upp dom. Så det får nog bli en kopp glögg i kvällningen och möjligen en pepparkaka eller två.

Sedan sist jag bloggade så har vi fått ännu en familjemedlem, en liten kattunge,Freckles heter han. Det var inte planerat alls. Nick leverar byggmatereal och på en av hans leveranser så mötte han en gubbe som va på väg att skjuta kissen och sa att ja vill du ha en kattunge så är det sista chansen och det var det verkligen också fför han stod nämligen med geväret i handen. Nick kunde inte säga nej, så nu har vi alltså en katt. Men hans charm är för tillfället enda anledningen han inte är på väg till limfabriken för han har nämligen kissat i våran säng tre gånger på duntäcket dessutom. Vet inte hur jag ska få ur lukten, jag har tvättat täcket med vinäger och sedan vanligt tvättmedel. Han är annars rumsren och går på lådan, han kissar ingen annanstans än i våran säng och i lådan då förstås. Nedrans litta söta rackartuss. Men det är väldigt gulliga för Pepper (hunden) och Freckles dom kommer jättebra överens, dom sover tillsammans och lekar tillsammans. Hoppas hoppas han ger sig med kissandet.
Nu ska jag gå och köpa ljus till adventsljusstaken.
Ha en trevlig första advent allihop

Tuesday, November 4, 2008

Lit tå hört

Idag är jag hemma och förkyld, usch och fy va tråkigt det är. Men det är lite lustigt för min man blir så himla gullig och omtänksam när jag är sjuk. Han ringer flera gånger om dan för att kolla om jag behöver något och kolla så att allt är ok. Så jag utnyttjar ju detta till fullo och varje gång stackarn ringer och frågar om jag behöver något så kanske jag säger ja tack. Som tex halstabletter eller soppa eller liknande.
Jag tycker mest synd om Pepper (våran hund) eftersom jag inte orkar gå ut med honom, så som svar på mina önskningar ringer Nicks mamma och frågar om hon kan ta med Pepper ut på promenad, helt underbart. Så att va sjuk i den här familjen är ju nästan bra. Har varit till sängs sedan i söndags så i morgon så har jag ingen lust längre så det blir nog jobbet i morgen ändå.
I kväll är det hundkurs som gäller vi går iväg varje tisdag i en timma. Våran hund är ganska så duktig och lär sig snabbt. Det är kul att se från vecka till vecka hur mycket han lär sig. Ja nu ser han det nog som att han ska gå till ett hus fullt av hundar och bli matad med ost och korv i en hel timma bara han gör som mamma säger, det är ju lätt. Men idag så ska vi lära oss hur man går fint bredvid mamma och pappa närman går i koppel. Ja vi får ju se hur det går för vårat lag för Pepper mer eller mindre drar mig som en vante efter sig. Så han älskar detta stället nu när det väl är dags att åka hem så vill han inte lämna stället. Vilket är bra för han är en ganska så nervös hund, pga sitt förflutna, antar jag. Pepper är den äldsta hunden där, dom andra är typ 4-5 månader.
Nu kom Nick hem, jag ska gå och se vad han har med sig hem till mig nu. Hehe

Sunday, November 2, 2008

Min blog


Ja nu är jag väl tillbaka efter ett antal månaders uppehåll från bloggandet. Det var helt enkelt alldeles för mycket att göra för att jag skulle sätta mig ner och skriva. Jag har visseligen saknat det lite men energin fanns inte. Jag har visseligen gått in då och då för att läsa andras bloggar. Så ja vad har jag gjort då som har varit så upptagen.
Ja i maj så började vi att renovera i det hus vi nu bor i och det var ju inte gjort i en handvändning. Vi gjorde allt själva utom dra ny el. Men vi drog upp all heltäckningsmattor och la bambugolv istället, det blev helt ok. Jag har målat alla väggar vita, det låter kanske lite tråkigt men huset är inte det största huset i världen så jag tyckte att det vore bättre med ljusa väggar än färgade. Vi rev ner 2 väggar i köket och byggnde en köksö och det blev superbra. Det är väl inget tänker kanske vissa men saken är den att vi bor i ett hus som är från år 1898 och gammla trähus är ju inte direkt raka längre plus att när man har bestämt sig för en sak så för det med sig 5 andra saken man måste fixa först. Men det var både kul och jobbigt att fixa upp ett gammalt hus. Vi trivs bra och är nöjda med vad vi har åstadkommit.

Så åkte vi till Sverige i juli till augusti och det var helt underbart att få komma hem igen och få se alla och få krama om dom. Vi va där i 3 veckor och det känndes alldeles för kort men vi får vara glada att vi fick den tiden iallafall. Vi va mest uppe i Värmland där jag kommer i från. Umgicks en hel del med min bror och hans underbara barn. Vi bodde hemma hos min pappa och det var ju bra men när man ses så sällan så tycker jag att det blir så intensivt. Speciellt när mamma vill att man ska åka hem till henne hela tiden och man ska hinna med så mycket annat.
Vi hade sån enorm tur med vädret, för samma dag som vi kom till Göteborg så kom solen och värmen och den stanna de i 2 veckor, det var ju helt ortoligt varmt alltså. Vi cyklade ner till fryken nästan varje dag, och fryken va så varm så man vart inte direkt avsvalkad. Skönt!!
Sen när vi kom tillbaka till USA så kände jag mig alldeles förvirrad på något vis, jag vet inte hur jag ska förklara det på något annat sätt. Men det va som om jag inte visste vad jag skulle kalla hemma. Men nu så inser jag att jag kan ha 2 hem. Men det va lite jobbigt, nästan som en identitestkris på något vis.
Sen så skaffade vi oss hund, ja han va 9 månader när vi fick honom. Han kom i från ett ganska så ostadigt hem. Han levde i en lastbil med sin husse, han fick tydligen sova där på nätterna tills hussen kom ut på morgonen för att åka till jobbet. Stackarn. Men nu så är han vårt lilla vilddjur. Det är en blandras mellan labrador och australiensk shepherd så han ser ut som en lortig gris i färgen och är lite sådär fulsöt. Men charm har han iallafall. La in en bild på honom,så ni får se vårat tillskott i familjen.
Ja så mellan allt det där så har jag försökt klämma in jobbet också, det ärbara jag spm är anställd på dagiset nu, dvs jag jobbar med hon som äger företaget så jag är inte helt ensam. Men det känns som om jag är redo att gå vidare till något annat nu. Jag gillar visseligen att jobba med barn men att jobba med en och samma person dag ut och dag in kan ta hårt på en relation. Jag tycker om henne som person och hoppas att vi kan va vänner efter att jag slutat jobba där. Men jag har inte hittat det rätta jobbet än så vi får se vad som händer.