Monday, April 14, 2008

Min A-Ö Lista

Jag har läst på några bloggar nu och det har varit en A-Ö lista som jag tycker va roligt att läsa, så här kommer min egna lista.


A. Annanas är en av mina favoritfrukter, äter den som den är, grillad,i fruktsallad, finns det fler förslag så tar jag gärna emot dom.

B. Bartender jobbade jag som i ca 3 år och det är inget jag saknar för jag blir trött vid 9 tiden och kämpar för att hålla mig vaken till 10 tiden.

C. Jag älskar att cykla, tyvär är min cykel trasig för tillfället

D. Dykning är ett av mina stora intressen

E. Jag försöker att handla så mycket som möjligt Ekologiskt

F. Min familj är väldigt viktig och betyder mycket för mig.

G. Jag är en riktigt stor godis råtta.

H. Häst och hund är 2 av mina favorit djur, jag har ridit sedan jag var 5 år

I. Ida är ett av mina mellan namn, Christina är det andra

J. Julia, Juni,Juli och Jul. Mitt namn, favoritmånaderna och min favorithögtid

K. Kompisar är viktigt att ha

L. Ljus är viktigt för mig,jag blir väldigt trött och lätt deprimerad om det är mörkt och regnigt länge

M. Min älskade katt Majken som jag haft sedan jag var 11 dog för några veckor sedan

N. Nick är min älskade man och bästa vän

O. Är livrädd för ormar och skulle inte bli ledsen om dom utrotades

P. Jag är urdålig på att parkera

Q. Kom inte på nåt att skriva på q

R. Rask promenad är nog favorit aktiviteten tror jag

S. Saltlakrits är favoritgodiset, spela spel är inte så dumt heller

T. Tulpaner gillar jag skarpt, är nog bland favoriterna

U. Undrar vad jag tänkte med då jag klippte av mig allt hår så det var ca 2cm långt när jag va 15.

V. Väldigt dålig på att räkna, dålig på allt som har med siffror att göra.

X. Xavier, en kille som gick i min klass på mellanstadiet som kom från Mexico och som jag var hemligt kär i.

Y. Ylva är min moster och jag saknar henne väldigt mycket

Z. Jag avskyr att gå på zoo för jag tycker alltid så synd om djuren

Å. Jag gillar att sitta på altanen och titta på när det är ett riktigt åskoväder

Ä. Älgkött har jag växt upp på då min pappa är älgjägare

Ö. Jag läste på Annes blog att hon inte gillar öl men jag däremot gillar öl, inte microbrew dock, det är för starkt för min smak

Ja detta var min lista inte så himlans spännade och kul lista kanske men det är vad jag kom på just nu

Tuesday, April 8, 2008

Tankar kring hemresan

Idag har jag gjort mitt första egna bankärende och nej det var inte så svårt som jag trodde, mycket enklare till och med. Ja nu var det ju inget komplicerat jag gjorde, jag satte bara in pengar på mitt egna konto som jag nu har öppnat eftersom jag har en lite inkomst nu iallafall. Jaha och, tänker ni säkert nu men jag va nervös av nån dum anledning innan jag skulle gå in.
Jag hade byggt upp något hemsk händelse som kude komma att hända, tänk om dom frågar mig nåt som jag inte kan svara på eller tänk om dom säger att nej det går inte vad gör jag då. Ja herre gud va dum man är ibland, jag brukar inte vara så mesig vanligtvis men idag va jag det och det kändes bra efteråt att inse att det löser sig på den ena eller det andra sättet.

Nu till nåt annat.
Vi ska ju till Sverige i sommar för första gången sedan jag flyttade hit och det ska bli så himla kul att få komma hem och hälsa på. (Jag kommer antagligen alltid att kalla Sverige hem.) Att få se sina älskade familjemedlemmar när man pratar med dom och att få krama om sina vänner igen om dom nu tycker om mig fortfarande, vilket dom får lov att göra varken dom vill eller ej för här kommer vi.
Men vi har inte köpt några biljetter än för hugaligen vilka priser det är. Det brukade ju vara billigt att flyga från USA till Sverige. När vi fortfarande bodde på olika kontinenter så när Nick köpte sin biljett så kostade den inte mer än $800 per biljett och nu kostar den billigaste $1220 per person. Så när man är 2 så drar det iväg. Men det kommer inte att hindra oss för kära svärmor sa att om det är så att det krisar sig så är det bara att säga till. Hade det inte varit för att vi ska till Sverige så hade jag sagt tack,men nej tack. Men vi har en del sparpengar så vi ska nog klara oss. Grejjen är den att Ns jobb är ju inte överlyckliga att vi ska vara borta i 3 veckor när det är som mest att göra. Dom får vanligtvis bara 2 veckors semester per år så kommer han och begär 3 veckor så vi får se om han har något jobb när vi kommer tillbaka i augusti. Hans chef sa att ja ska du va borts så länge får vi ju ta in en ny och lära upp honom. Men jag tror att det bara är ett tomt hot, eller jag hoppas det iallafall.
För min del så gick det bra, jag hade ju bara tänkt att stanna där tills vi åker till Sverige och sedan söka ett nytt jobb. För som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så är det ju kankse inte drömjobet direkt. Men om hon vill ha mig tillbaka när vi kommer hem så är väl det bra så jag kan jobba där under tiden som jag söker ett annat jobb.
Hur blir det för er? Ska ni till Sverige något i år? Ha en bra dag.

Thursday, April 3, 2008

Vår

Våret är här på riktigt nu.
Det har varit sådär underbart väder ute i några dar så man vill ju sitta ute i bara linne och shorts för att försöka få lite färg på sina vite spiror. Vinden är fortfarande lite kall men jag har hittat ett hörn på våran balkong som det är lä vid. Så vi har grillat 2 dar i rad nu det blir säker mer för jag har hört att det ska vara fint här ända tills på söndag. Jag har hur mycket energi som helst just nu jag vill så mycket hela tiden, jag planerar vad jag ska plantera lite längre fram då vi fortfarande har frost på nätterna så vi kan inte sätta ut blommor än. Vilken är väldigt ovanligt för det ska vara frost säkert i april i Oregon men inte i år.
Jag börjar få min motivation tillbaka till att vilja springa igen, den motivationen har varit borta under vintern vilket jag har märkt på kläderna, :) Men det blir nog att jag börjar med promenader först.
Det är ju så underbart att gå på promenad och känna doften av allt som blommar. Men jag tror jag har blivit allergist för första gången i mitt liv, mot gräs då antar jag, jag är ju inte säker än.
Det är så skönt nu för man kan lätt ta cykeln till jobbet på morgonen utan att drunkna i regn. Ja det kommer ju att komma massvis med mera regn så än är det inte säkert men jag har iallafall cyklat i ett par dar nu. Fast eftersom det fortfarande är frost på morgonen så får man ju sätta på sig en hel del kläder och det innebär ju att på eftermiddan när man ska hem så har man ju alldeles för mycket kläder på. Men det kan jag lätt ta utan problem.

Idag ska jag plantera om mina inomhus blommor och flytta över min basilika till större krukor, sen ska jag tvätta för att hänga tvätten på tork ute. Jag tycker det luktar så mycket bättre när tvätten fått torka utomhus. Ännubättre när man torkar lakan ute och sedan bäddar med det igen mmm. Inte så dumt.

Hoppas du har lika fint väder som jag. Vad ska du göra idag?